søndag 5. oktober 2008

Hijab

Hijab er noko kvinner i muslimske land bruker for å dekke seg til, både ansikt, bein osv. Hijab treng ikkje bare bety klesplagg, men og korleis ein skal oppføre seg mellom kjønna.

Det er litt usikkert når ein starta å bruke dette. Nokon meiner det starta på 60- 70 talet, men mange muslimar seier at ein har brukt det i generasjonar . Det står ikkje direkte i koranen at kvinner skal bruke hijab, men det oppfordrer kvinner til å kle seg anstendig. Grunnen til at kvinner skal dekke seg til er å ikkje friste menn med kvinneligheten deira. Viss dei ikkje brukar den vil dei se ut som horer.

Å bruke hijab er av mange sett på som undertrykkande. Dei seier at det er heilt feil at kvinner skal dekkje seg til for å ikkje friste mannen. At det er bare tull at kvinner skal bli kalla horer fordi dei dekkjer seg til. I media blir og dei som brukar hijab oftast framstilt som undertrykkte.

Men mange muslimar likar faktisk å bruke hijab. Dei føler at dei får ein tilhørighet til religionen deira, og ser ikkje på hijaben som undertrykkande i det heile tatt.
Bruken av hijab er mykje diskutert, men eg trur det er opp til kvar enkelt om kva dei meiner om bruken av hijab. Nokre brukar det, andre ikkje. Men faktum er at å bruke hijab blir sett på som ein selvfølge, sjølv om det er nokon som velger å ikkje bruka det.

Ingen kommentarer: