torsdag 19. februar 2009

Er det gode virkelig?

Det gode blir sett på som en kraft som gjør at individer kan handle godt. Det vil si blant annet å ikke gjøre vondt mot andre og være snill og omtenksom. Det gode er det som skal bekjempe det onde, det vonde i folk. Men fins det faktisk noe som er godt? Eller Er det gode bare en menneskeskapt illusjon?

Det gode i verden ser en ofte. For eksempel personer som hjelper tilfeldige som er mindre heldige enn dem selv. Fattige, syke og andre blir hjulpet av tilfeldige personer som egentlig ikke har noe med dem å gjøre. Men likevel er det noe som gjør at det hjelper andre. Er det dette en del av det gode i verden? Eller bare menneskets egne instinkter, at det ligger i vår natur, som gjør at vi hjelper andre?
Å definere godhet er vanskelig. Ting som gjør andre godt og som hjelper andre blir definert som godhet. Men det er mye som kan bli definert som godhet.

Om godhet finnes kan vi ikke finne ut. Om det er noe som eksisterer eller bare er et produkt av menneskehjernen ka vi ikke vite. Men er det ikke egentlig det samme hvordan vi definerer godhet? Det gode er godt uansett og det er vel egentlig det viktigeste?

Ingen kommentarer: